Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zondagochtend breekt aanZondagochtend breekt aan
Frida Klein: Deel 7
Nicci French


Was 'Als het zaterdag wordt' misschien nog als stand-alone te lezen, voor dit boek is het wel belangrijk om de rest van de serie gelezen te hebben. Aan het einde van het vorige boek wordt er een lijk gevonden onder de vloer van het huis van Frieda Klein en nu begint de zoektocht naar de dader. Ook de politie lijkt nu wel te geloven dat Dean Reeve nog leeft.


Het kwaad in het boek richt zich nu met name op de omgeving van Frieda en wederom komt er een moment dat Frieda niet geloofd wordt. Er is namelijk een andere dader actief, maar degene die Frieda aanwijst heeft een alibi. Hal Bradshaw, de psycholoog die ook met de politie samenwerkt en die niet alleen een zeer hoge dunk heeft van zichzelf, maar ook een enorme afkeer van van Frieda Klein heeft en haar er van verdenkt dat ze zijn huis in brand heeft gestoken, maakt haar flink zwart op TV en schildert haar af als een gevaarlijk persoon, die door haar arrogantie anderen in gevaar brengt.


In een paar cursieve stukken krijgen we op een gegeven moment een beeld van de dader. Nicci French weet de spanning er weer goed in te houden en het einde doet me verlangen naar het volgende deel, dat het laatste moet zijn van de serie en waarin hopelijk alles op z'n plaats valt.


ISBN 978 90 263 31819 9 | Paperback | 372 pagina's | Ambo | Anthos | april 2017
Vertaald door Marja Borg & Els van Son

© Renate, 7 januari 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven