Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De obsessieDe obsessie
Nora Robert


Een paar dagen voor haar twaalfde verjaardag deed Naomi Bowes een gruwelijke ontdekking. Toen ze haar vader tijdens een warme zomernacht stiekem het bos in volgde, had ze geen idee wat ze aan zou treffen. Haar vader opende een luik en verdween onder de grond. Naomi voelde zich angstig en nieuwsgierig tegelijk. Angstig omdat haar vader een strenge opvoeder was, en niet zou willen dat zijn dochter hem in het holst van de nacht achtervolgde. Nieuwsgierig omdat ze vermoedde dat haar vader in de kelder van een afgebrande boshut stiekem een fiets voor haar in elkaar zette. Ze was immers bijna jarig. Ze wilde dolgraag een nieuwe fiets!


Toen het luik weer openging en haar vader tevoorschijn kwam, schrok Naomi van de uitdrukking op zijn gezicht. Hij leek wel een compleet andere man. Er ging iets angstaanjagends van hem uit. Gelukkig had hij niet in de gaten dat zijn dochter zich met ingehouden adem in zijn nabijheid verscholen hield. Naomi wilde het liefst zo snel mogelijk naar de veiligheid van haar slaapkamertje terugkeren maar kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Voor ze terug naar huis zou gaan, zou ze eerst een kijkje in de kelder nemen. Het luik was zwaar maar haar inspanningen werden met een snikkend geluid beloond. Een puppy! Ze kreeg een puppy voor haar verjaardag. Naomi schaamde zich voor alle negatieve gedachten over haar vader. Eindelijk ging haar wens in vervulling. Ze had altijd al een puppy gewild.


Het was geen puppy. Naomi trof in de kelder een zwaar toegetakelde, naakte vrouw aan. Ze was vastgebonden en volledig in paniek. Naomi deed haar uiterste best de gewonde vrouw zo snel mogelijk te bevrijden. Ashley heette ze. Ze was in tranen en vertelde Naomi dat ze ontvoerd was. Haar ontvoerder had haar in de kelder verkracht en verwond. Ashley was ernstig verzwakt en de dappere Naomi aarzelde geen moment. Ze ondersteunde Ashley zo goed ze maar kon en leidde haar het bos uit, regelrecht naar het huis van de sheriff. De elfjarige Naomi redde een mensenleven en ontmaskerde haar eigen vader.


Thomas David Bowes was een seriemoordenaar. Voor hij Ashley ontvoerde had hij al talloze vrouwen verkracht en vermoord. Naomi’s vader was een monster. Haar moeder stortte in en werd nooit meer de oude. Naomi’s oom en zijn echtgenoot namen de drie ontredderde hoopjes mens in huis. Dankzij hun onuitputtelijke liefde bloeiden Naomi en haar broertje Mason weer op. Naomi werd fotografe en Mason sloot zich aan bij de FBI. Hun moeder werd nooit meer de oude. Naomi leefde als een nomade, durfde zich nergens te vestigen uit angst dat het verleden haar in zou halen. Toch viel ze als een blok voor een vervallen huis aan de rand van een dromerig stadje. Het stond bovenop een hoge klif. Het uitzicht was fenomenaal.


Naomi verbaast zichzelf en haar familie door het huis te kopen. Het moet grondig gerenoveerd worden en ze huurt plaatselijke werklieden in. Het lijkt wel of ze weer deel van een samenleving uitmaakt. Iets wat ze beslist niet wil. Maar waarom voelt het dan toch zo goed? Wanneer ze een zwerfhond vindt en de plaatselijke automonteur wel erg vaak tegen het lijf loopt, lijkt ze het verleden voorgoed van zich af te werpen. Ze weet niet dat het verleden haar juist nu op de hielen zit en op het punt staat opnieuw toe te slaan.


De obsessie is een voorspelbaar maar heerlijk boek om een zonnige lentedag mee door te brengen. Dat Naomi en de automonteur een stel zullen worden, is meteen duidelijk. Dat hun liefde moeilijkheden zal kennen, ligt voor de hand. Zo gaat dat nu eenmaal altijd in liefdesverhalen. Toch is dit boek meer dan alleen een liefdesverhaal. Ik heb vooral genoten van de beschrijvingen van het huis en de prachtige omgeving. Een droomhuis waarin menig lezer wel zou willen wonen. Ook de renovatie wordt uitgebreid beschreven en Naomi duikt overal in de omgeving bijzondere meubelen op.


Dat De obsessie een thriller is, laat Nora Roberts de lezer niet vergeten. En schokkende gebeurtenis doet het stadje op zijn grondvesten trillen. Heeft het met Naomi’s verleden te maken? Wie de dader is ligt voor de hand maar ach, dat maakt niks uit. Dit boek lees je niet voor een verbazingwekkende ontknoping maar juist vanwege de voorspelbaarheid. Heerlijk zorgeloos lezen. Ik heb genoten.


ISBN 9789022576366 | paperback | 461 pagina's| Boekerij |april 2016

Vertaald door Jolanda te Lindert

© Annemarie, 13 mei 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven