Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Rechercheur De Klerck en het lijk in transito
De Klerck: Deel 4
P. Dieudonné


Dit is het vierde boek uit de serie rond rechercheur De Klerck en het begint met de vondst van het lichaam van een onbekende man in een verhuiscontainer, die uit de VS komt en naar Hongarije moet. De man is doodgeschoten, maar gelukkig is dit een zaak voor de havenpolitie.


Rechercheur De Klerck krijgt op het bureau bezoek van de heer Van Oldenburgh, de eigenaar van een internationaal verhuisbedrijf, die aangifte komt doen van bedreiging door een oud werknemer, die 30 jaar geleden ontslagen is, omdat hij een medewerkster lastig viel. Later heeft hij nog geprobeerd het meisje aan te randen, maar daarbij is hij aan de greep van de medewerker die het meisje te hulp schoot, weten te ontkomen Het gaat om een zekere Jos van Trijffel, die kennelijk in Halifax woonde op het moment dat hij de dreigbrief verstuurde, maar inmiddels in Rotterdam verblijft. Hij heeft de heer Van Oldenburgh namelijk een paar keer vanuit verschillende hotels gebeld. Met de bedreiging kan men weinig doen, hoewel men de zaak wel serieus neemt.


Even later wordt er echter een schietpartij bij een seksclub gemeld. Het slachtoffer is overleden en blijkt Wilbert de Zeeuw te zijn, een medewerker van het verhuisbedrijf van Alexander van Oldenburgh. De moeder van het slachtoffer wordt na de dood van haar zoon gebeld door Jos van Trijffel, die haar verteld dat haar zoon de stad heeft verlaten en dat ze hem voorlopig niet zal zien. In het huis van Wilbert de Zeeuw blijkt ingebroken te zijn, maar men vindt nog wel een groot geldbedrag.


Er volgt nog een moord en ook nu duikt de naam van Jos van Trijffel weer op. Rechercheur De Klerck is er echter niet zo zeker van dat de echte Jos van Trijffel daadwerkelijk achter de moord zit. Z’n assistent Ruben Klaver is daar echter van overtuigd en de twee sluiten een weddenschap af.


De zaak wordt complexer als er in een verhuiscontainer van het bedrijf van Alexander van Oldenburgh een hoeveelheid drugs wordt gevonden. De bestemming van de container is Sydney in Australië. Het lijkt er op dat er iemand in het bedrijf van Van Oldenburgh hier meer van weet. Het lichaam in de verhuiscontainer wordt ook geïdentificeerd en alles lijkt met elkaar samen te hangen.


ISBN 978 94 92715 55 5 | Paperback | 141 pagina’s | E-Pulp Publishers | maart 2021

© Renate 17 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven