Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het meisje in de treinHet meisje in de trein
Paula Hawkins
 
Het meisje in de trein is Rachel, een jonge alleenstaande vrouw. Na een hoop moeilijkheden om zwanger te worden is ze depressief geraakt en ze drinkt te veel. Haar man kon er niet tegen en is nu haar ex. Nog een probleem voor Rachel, want ze kan het niet accepteren. Ze blijft contact opnemen met Tom, al heeft hij intussen een nieuwe vrouw, en een lief dochtertje.
 
Elke ochtend neemt ze dezelfde trein naar Londen, zelfs al heeft ze al een tijd geen werk meer. Dronken een klant uitschelden, dat is niet zo best. Haar vriendin waar ze bij in woont, weet van niets. Met de trein komt ze langs het huis waar ze gewoond heeft, en waar Tom nu met Anna woont. De trein vertraagt altijd daar, of staat zelfs stil, zodat ze goed kan zien wat er gebeurt. Een paar huizen verderop ziet ze regelmatig een man en een vrouw, die ze maar Jess en Jason noemt, en die stapelverliefd lijken. Rachel is jaloers...
Dan ziet ze ‘Jess’ niet meer. Wat is er aan de hand? Waar is ze gebleven? Het is een schok in de krant te lezen dat ze verdwenen is. Zeker nadat Rachel een paar dagen eerder zag dat ze met een andere man in de tuin stond te zoenen.
 
Wat moet ze doen? De politie waarschuwen? Maar haar eigen stalkgedrag is ook interessant voor de politie.
En zo raakt Rachel betrokken bij de levens van Megan, de verdwenen vrouw, en haar man Scott. Maar Anna ziet haar komen en gaan in de straat als een bedreiging, en waarschuwt Tom.
 
Het is een verhaal dat moeilijk op gang komt. Er zijn behalve drie verhaallijnen, van de drie betrokken vrouwen, ook steeds sprongen in de tijd. Als je die mist, snap je er niets van.
Maar als je na zo’n vijftig pagina’s eindelijk het verhaal in getrokken bent, laat je het niet meer los. Tot het moment dat je weet hoe het zit.
Ongeveer dan, want je moet toch tot het einde lezen om te weten hoe het precies in elkaar steekt. Thriller van het jaar, wat zegt dat dan over het overige aanbod...
 
ISBN 9789400503885 | paperback | 358 pagina's| A.W. Bruna Uitgevers | mei 2015
Vertaald door Miebeth van Horn
 
© Marjo, 29 september 2015
 
Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven