Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

UitschotUitschot
Peter Robinson

 

Altijd leuk iets uit een boek te leren! Ik had geen idee wat een tasergun is – voor andere domoren: een stroomstootwapen.
Als het verhaal begint, komt een onschuldige man om het leven, mede door het gebruik van zo’n wapen. Een van de leden van het arrestatieteam is wat te schietgraag. De man is de vader van een jonge vrouw die een relatie heeft met een gevaarlijke man. Als er onmin is tussen hen beiden, gaat ze bij hem weg en neemt een wapen mee. Nee, niet dit stroomstootwapen, maar een heus pistool. Haar moeder ziet dat en gaat het aangeven op het politiebureau. Eigenlijk wil ze inspecteur Banks spreken, maar die is op vakantie. In zijn plaats spreekt Annie Cabbot met haar. Als agenten het wapen op willen halen, vindt het ongelukkige incident plaats.
Het meisje blijkt jaloers geweest te zijn, misschien terecht, want haar vriend is nu bij haar huisgenoot. En dat is Tracy Banks, de ‘dochter van’. Omdat het pistool weg is, en hij onraad ruikt, wil de vriend verdwijnen uit Engeland. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Hij is in zijn nopjes als hij hoort wie Tracy is, en natuurlijk profiteert hij van de situatie.
Als Alan Banks terugkomt van vakantie is de zaak al vreselijk uit de hand gelopen, en is bovendien zijn dochter in gevaar.


Peter Robinsons geeft alle hoofdpersonen een stem, zodat we alle wegen naar de onvermijdelijke climax kunnen volgen. Daar komen we de schietgrage agente nog een keer tegen. Robinson maakt het vreselijk spannend, door er enkele onberekenbare personages in te brengen, en door de hoofdstukken net af te breken als het spannend wordt. Veel lezers zullen inspecteur Banks kennen en misschien zelfs volgen. In dit boek is de plot verweven met zijn privéleven, het valt zelfs grotendeels samen. Dat wil zeggen dat degenen die niet zo voor die privéstukjes zijn, deze keer geen klagen hebben. Behalve op het eind, als er in een afsluitend hoofdstuk nog even een draai gegeven moet worden aan dat deel van het verhaal. Jammer, toch een beetje een anti-climax.
Maar ik wil niet negatief eindigen: dit is een prima thriller, met een lekkere spanningsboog, in een prettig Engels sfeertje.


ISBN  9789022999264 | paperback|331 pagina's | Bruna Uitgevers  | mei 2011
Vertaald door Valérie Janssen

© Marjo, 20 juni 2011

Lees de reacties op het Leestafelforum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven