Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Slagzee
Texelse thrillers 4
Peter van Beek


Dit is het vierde boek over Lone Telander. Haar relatie met Mihra Mahinović is na de begrafenis van haar vader beëindigd. Dit riep wel wat vragen bij me op, want de vader van Lone overlijdt aan het einde van het tweede boek en in het derde boek zijn de dames nog samen. Maar goed, daar zal ik me maar niet al veel zorgen over maken. Lone woont alleen in de boerderij van haar vader, die verkocht zal moeten worden, omdat ze niet het geld heeft om haar zus Hadewych uit te kopen.


Het boek begint met een gruwelijke moord op een oude man, gepleegd door een man en een vrouw, die aan het eind van het hoofdstuk nog even ruzie lijken te krijgen, omdat de man een sterke afkeer van homoseksuelen laat blijken.
Vervolgens wordt een lichaam van een man gevonden, waarvan de vingers verwijderd zijn. De man lijkt al een jaar dood te zijn.


In Duitsland wordt in een jachthut in het Teutoburger Woud ook een dode man gevonden. Deze zaak belandt op het bord van Levi Weiß. Het slachtoffer blijkt een oude nazi te zijn, die z'n gedachtegoed nog steeds koestert. De kelder van de villa lijkt een museum over de nazitijd te zijn, waaruit dit duidelijk blijkt. Er is een spoor naar een andere Duitser, die een huis op Texel had en die al een jaar vermist wordt.


Inspecteur Levi Weiß komt uiteindelijk naar Texel en de zaken blijken met elkaar verbonden te zijn. Er duikt nog het lichaam van een vrouw op en in het vakantiehuis van het eerste slachtoffer vindt men een dagboek, terwijl men ook nog twee neonazi's ontmoet.


De hele zaak lijkt verband te houden met een vergeten episode uit de Tweede Wereldoorlog die zich op Texel tegen het eind van de oorlog heeft afgespeeld.
Lone Telander komt tot de ontdekking dat haar grootvader, die fout was in de oorlog, niet dood is, maar terug is gekeerd naar Texel. Tussen Levi Weiß en Lone speelt zich ook het een en ander af en aan het eind van het boek ben ik ergens toch wel benieuwd of we hem in het volgende boek weer tegen zullen komen.


Het is weer een spannend boek geworden, waarbij je misschien ook weer niet al te veel moet nadenken, anders komen er toch nog wel wat onlogische dingen aan het licht., want waarom bevinden de moordenaars zich een jaar na de dood van het eerste slachtoffer zich weer op het eiland?
Volgens mij zit er ook nog een spelfout in het boek, want er is sprake van tie ribs, terwijl het volgens mij tiewraps moeten zijn. Op internet vind ik echter beide woorden.

ISBN 978 94 92435 08 8 | Paperback | 208 pagina’s | QV Uitgeverij | mei 2018

© Renate 12 november 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven