Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ZondvloedZondvloed
Texelse thrillers 3
Peter van Beek


Als brandweerduikers tijdens een oefening een oldtimer in de Mokbaai op Texel vinden, met op de bestuurdersstoel het lichaam van een jonge vrouw, tast de politie aanvankelijk in het duister.


Het spoor leidt naar sekteleider Theo Hoornaerts, die met meerdere jonge vrouwen en een paar mannen samenwoont in een boerderij. Als het onderzoek hier vastloopt, gaan Lone Telander en haar collega en vriendin Mihra Mahinović undercover in de sekte.
Tussen de vrouwen in de sekte heerst een gespannen sfeer, omdat ze allemaal geacht worden gemeenschap met de sekteleider te hebben en er een vrouw uitverkoren zal zijn om zijn kind te dragen.


Halverwege het boek is er ineens een sprong terug in de tijd, waarin het besluit valt om undercover in de sekte te gaan, omdat men niet verder lijkt te komen met het oplossen van de moord. Later lezen we ook nog fragmenten uit het dagboek van een van de vrouwen, dat Lone gevonden heeft.

De hoofdstukken over het leven van Lone en Mihra in de sekte worden afgewisseld met hoofdstukken waarin iemand vastgebonden in een souterrain ligt.


Het is weer een spannend boek geworden, dat soms wel een beetje verwarrend is, omdat er meerdere mensen zijn die tamelijk vreemd overkomen. In hoeverre Theo werkelijk gelooft in zijn visioenen is maar zeer de vraag. De hoeveelheid geld die de mensen voor hun verblijf op de boerderij moeten betalen doet mij vermoeden dat Theo de sekte vooral heeft opgericht om er zelf beter van te worden.


Qua niveau vind ik het boek niet ver boven de boeken van Baantjer staan, maar wie een lekker spannend boek zoekt, wat gemakkelijk wegleest, kan dit zeker proberen.

ISBN 978 94 92435 04 0 | Paperback | 179 pagina’s | QV Uitgeverij | mei 2017

© Renate 20 oktober 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven