Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het slechte padHet slechte pad
Cormoran Strike 3
Robert Galbraith


De inhoud van het langwerpige pakket dat persoonlijk aan Robin Ellacott is overhandigd, ontlokt haar een kreet van schrik. Robin was diep in gedachten verzonken toen ze het op straat in ontvangst nam. Ze nam het mee naar boven, naar het kantoor waar nog niet eens zo lang gelegen als secretaresse van privédetective Cormoran Strike aan de slag ging. Nu mag Robin zichzelf zijn partner noemen. Ze heeft bewezen over een uitstekend speurdersinstinct te beschikken. Toch rook Robin geen onraad toen de koerier het pakket aan haar overhandigde. Ze vermoedde geen moment dat het pakket een been zou bevatten. Een afgehakt been.


Cormoran snelt op de gillende Robin af. Het bevond zich in zijn piepkleine appartement boven het kantoor, toen het snerpende geluid hem bereikte. Nog maar half aangekleed, probeert hij Robin te kalmeren waarna hij onmiddellijk de politie belt. Een been. Waarom heeft iemand Robin een been gestuurd? Dan ziet Cormoran dat het adresetiket over een ander etiket is geplakt. Het pakket was in eerste instantie aan hem geadresseerd. Iemand heeft een been in een doos gestopt, het aan Cormoran geadresseerd en is toen van gedachten veranderd. Dacht iemand Cormoran meer te treffen door het been aan Robin, die hem dierbaarder is dan hij toe durft te geven, te sturen?


Nadat oorlogsveteraan Cormoran , samen met Robin, een aantal geruchtmakende zaken heeft opgelost, is hij min of meer een beroemdheid geworden. Dat hij een been mist, is algemeen bekend. De afzender van het been heeft het duidelijk op hem gemunt. Door het been naar Robin te sturen, heeft de onbekende bovendien te kennen gegeven dat ook zij niet veilig is. Wie is gestoord genoeg om Cormoran een been te sturen? Cormoran heeft vier verdachten op het oog. Vier mannen die Cormoran haten. Vier mannen die tot een dergelijke daad in staat zijn. Helaas neemt de politie zijn verdenkingen niet al te serieus. Cormoran en Robin zullen de vier verdachten zelf moeten opsporen en schaduwen. Is een van hen dader? Gaat het om een daad op zich of vormt het afgehakte been een voorbode van iets nog veel ergers? De belangrijkste vraag is echter: van wie is het been?


Cormoran en Robin hebben betalende klanten nodig. Ze kunnen zich geen privéonderzoek veroorloven maar toch zit er niks anders op. Terwijl ze proberen te bewijzen dat een gescheiden vader zijn kroost ongewenst belaagt en een stripteasedanseres haar nieuwe vriend ontrouw is, proberen ze te achterhalen waar de vier vijanden van Cormoran zich bevinden. Daarnaast probeert Cormoran Robin zo veel mogelijk te beschermen. Er waart mogelijk een moordenaar rond. Een moordenaar die Robin wellicht in het vizier heeft. Robin wil niet betutteld worden. Niet door Cormoran en al helemaal niet door haar zeurderige verloofde Matthew. De lezer weet echter al vanaf de eerste bladzijde dat Robin maar beter op haar hoede kan zijn.


Dit derde deel van de Cormoran Strike-reeks is het beste tot nu toe. De vorige twee delen heb ik vol enthousiasme gelezen maar dit derde deel heeft zijn voorgangers ruimschoots overtroffen. Het is een perfecte mix van spanning en romantiek. De norse en lompe Cormoran beseft dat Robin meer dan een zakenpartner voor hem is. Hij weigert echter aan zijn gevoelens toe te geven. Robin staat op het punt met Matthew te trouwen. De voorbereidingen voor de bruiloft zijn in volle gang. Robin op haar beurt reageert bijzonder fel als iemand een kritische opmerking over Cormoran maakt. Heeft zij soms ook gevoelens voor hem? Matthew is haar jeugdliefde. Hij heeft haar gesteund toen Robin een vreselijke tijd doormaakte. Wanneer Matthew een schokkende onthulling doet, slaan de twijfels echter opnieuw toe. Cormoran kijkt vanaf de zijlijn toe en denkt er het zijne van.


De verhaallijnen in Het slechte pad vormen samen een uitstekend en meeslepend verhaal. De schrijfster – Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling – heeft zich de personages goed eigen gemaakt waardoor er een heerlijke soepelheid is ontstaan. De spanning wordt mooi opgebouwd waardoor het steeds moeilijker wordt dit lijvige boek weg te leggen. Ik heb tot in de late uurtjes doorgelezen. Mijn nieuwsgierigheid naar de afloop van het verhaal won het ruimschoots van mijn moeheid.


ISBN 9789022575970 | paperback | 575 pagina's| Boekerij | april 2016
Vertaald door Sabine Mutsaers

© Annemarie, 25 april 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven