Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dodelijk negatief
Robert Goddard

 

Fotograaf Ian Jarrett is in Wenen voor een foto-opdracht, en ontmoet daar de vrouw van zijn leven. Zij heet Marian Esguard, is ook Engelse, en valt ook voor hem. Ze zijn ook allebei al getrouwd, en beloven elkaar dat ze eerst die hindernis uit de weg zullen ruimen en elkaar dan zullen ontmoeten.
Al vindt hij het vervelend voor hun dochter, Amy, zijn huwelijk was niet denderend meer en zijn vrouw verlaten kost hem niet veel moeite. Maar Marian verschijnt niet op de afgesproken plek...
Hij gaat haar zoeken, en ontmoet Daphne, een psychotherapeut, die Marian in behandeling heeft. Ze wil geen informatie geven, maar als blijkt dat er vreemde dingen aan de hand zijn, en Ian niet van opgeven weet, laat ze hem stuk voor stuk bandjes horen die Marian heeft ingesproken. Daphne kende haar overigens als Eris Moberly. Zij was in behandeling omdat ze perioden had waarin ze iemand anders leek te zijn, iemand uit de 18e eeuw, Marian Esguard. Zij was tegen de norm van de tijd in bezig met wetenschap en had ontdekt hoe ze foto's kon maken.
Ian ontdekt dat die foto's werkelijk bestaan en dat meerdere mensen er jacht op maken. En dus ook op Eris, die ook op zoek is gegaan naar de bron van haar hallucinaties.
Ian en Daphne zoeken samen verder, een zoektocht die niet zonder gevaar is. En niet zonder verrassingen.


Goddard is een rasverteller, hij weet de lezer steeds op het verkeerde been te zetten en zodanig te verrassen dat je niet anders kunt dan geboeid doorlezen tot het einde daar is.
Robert Goddard heeft een ongebreidelde fantasie, en schrijft fantastisch.


Paperback | 337 Pagina's | Bzztoh ISBN10: 9055015601 | ISBN13: 9789055015603 Originele titel: Caught in the night vertaald door Bob Snoijink

© Marjo, februari 2008

Reageren? Klik hier!

 

Recensies

Boven