Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ZusjeZusje
Rosamund Lupton


In flashbacks vertelt Beatrice wat haar overkomen is vanaf het moment dat ze hoorde dat haar vijf jaar jongere zusje vermist wordt. Ze vertelt haar verhaal aan een advocaat.
Ze vertelt hoe ze onmiddellijk in het vliegtuig stapte en naar Londen kwam. Hoe ze er achter kwam dat Tess dreigtelefoontjes kreeg. Of die iets te maken hadden met haar zwangerschap, dat wist ze niet. Maar het kon: Tess is 21 jaar, studeert nog, en de vader van haar baby is een docent.
Helaas: als Tess een paar dagen later gevonden wordt, is ze dood en er is geen baby te bekennen. Het lijkt een geval van zelfmoord.


Beatrice weet het zeker: dat zou Tess nooit doen, en wel doordat zij een broertje hadden, dat gestorven is aan taaislijmziekte. Ook niet toen er inderdaad dezelfde ziekte geconstateerd werd bij de ongeboren baby. Tess had verteld over een nieuwe gentherapie, waarbij er een kans was dat het kind zou overleven zonder de ziekte. Volgens Beatrice had Tess gemeld dat het kind genezen was. Maar nu blijkt ze toch bevallen te zijn van een doodgeboren kind. Beatrice wist dat niet, en al zou ze bij iedereen accepteren dat de moeder aan een postnatale depressie zou lijden, zou dat zeker niet gelden voor Tess. Maar de politie houdt het toch op zelfmoord.
En dat betekent dat Beatrice zelf op onderzoek uit moet.


Het is de kracht van de schrijfster dat ze haar het hele verhaal in gedeelten laat vertellen zonder te verwijzen naar een dader. Al moet die natuurlijk al bij de vragensteller en ondervraagde bekend zijn.
Ook lezen we hoe Beatrice het steeds moeilijker krijgt met al die vertelsessies. Wat mankeert haar? Is ze in gevaar geweest?
Een psychologische thriller, waarin het natuurlijk gaat om de moord op de jongere zus, maar vooral om de sterke band tussen de twee zussen. Hoe het nu verder moet met Beatrice, is ook een belangrijk onderdeel van het verhaal.


De Britse schrijfster Rosamund Lupton schreef dit boek al in 2010. Het was haar debuut.
In Engeland werd het direct een succes, in Nederland kwam de verkoop van de vertaling Zusje maar moeizaam op gang. Maar met deze nieuwe uitgave ging het snel.


ISBN 9789022565339| paperback |352 pagina's| Uitgeverij Boekerij | maart 2013
Vertaald uit het Engels door Iris Bol en Marcel Rouwe

© Marjo, 18 mei  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven