Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDenk aan mij
Sabine Durrant


Zach is omgekomen bij een auto-ongeluk. Zijn vrouw Lizzie valt in een gat, dieper zelfs dan ze tevoren had kunnen bedenken. Zach beheerste haar leven, niet alleen omdat ze van hem hield, maar ook omdat hij letterlijk wilde dat ze zijn leven leidde. Haar behoefte om eigen dingen te doen begreep hij nooit. Ze hield toch van hem? Dan wilde ze toch alles doen voor hem? Alleen voor hem? Ziekelijk jaloers was hij, maar Lizzie hield stand. Zach zou het niet begrepen hebben: het briefje dat ze gestuurd had naar zijn zomerhuis waarheen hij onderweg was toen hij verongelukte. In dat briefje vraagt ze om ruimte voor zichzelf, afstand. Ze is blij dat hij nog niet in het huisje geweest was en dus de brief niet gelezen kan hebben.


Een jaar gaat voorbij. Een jaar van rouw. Lizzie besluit naar het zomerhuisje te gaan, waar ze nog niet geweest is sinds zijn dood. Opruimen. Verkopen misschien. Onderweg wil ze bloemen leggen bij de onheilsplek. Tot haar verbazing ziet ze er bloemen liggen! Van ene Xenia, ziet ze op het briefje. Verbijsterd is ze. Haar Zach? De man die haar voor zichzelf wilde zou een ander hebben gehad? Wie is die Xenia? Had Zach nog meer geheimen voor haar?
En er gebeuren eigenaardige dingen: ze vindt zijn laarzen in het huis van oude vrienden van hem.
Er zijn anonieme telefoontjes. Op een schilderij - Zach was schilder, althans dat wilde hij zijn - heeft hij een boodschap getekend, die alleen Lizzie zou begrijpen. Het atelier is kort en klein geslagen.
Lizzie weet het zeker: hij leeft nog. Hij was het niet in die auto. Was er niet een andere man vermist rond dezelfde tijd?


Terwijl Lizzies leven totaal op zijn kop gezet wordt, lezen we ook over Zach. Zijn verhaal begint vier jaar eerder, en zal langzaam dichterbij komen.
Het niet weten hoe dit allemaal zit is ongelooflijk spannend. Je prakkizeert je suf wat hier aan de hand is, maar intussen speelt de schrijfster spelletjes met de lezer. Steeds een andere aanwijzing er bij, maar ook dingen die je weer aan het twijfelen brengen. Alles klopt, zeker wel, maar dat weet je pas op het eind.
Een prima thriller dus. Spannend, origineel, psychologisch en volledig onvoorspelbaar.


Sabine Durrant is schrijfster,  journaliste en woont en werkt in Londen. ‘Denk aan mij’ is haar tweede thriller. Die eerste zal dus zeker ook gelezen worden.

ISBN   9789021457406 |paperback|352 pagina's | Uitgevrij Q | april 2015
Vertaald uit het Engels door Alexandra van Raab van Canstein

© Marjo, 3 juni 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven