Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

BloedschandeBloedschande
Sharon Bolton


Tom, tien jaar, en Joe zijn jongere broertje, zijn met hun ouders en hun kleine zusje verhuisd naar een huis dat hun vader heeft laten bouwen tegen de muren van een kerkhof aan, terwijl aan een andere kant de ruines van de oude kerk liggen. Niet bepaald een prettige plek zou je denken, maar Tom en Joe vermaken zich opperbest. Ze spelen daar veel saampjes, want  vriendjes hebben ze nog niet en in het dorp zijn een paar pestkoppen die hen op straat lastig vallen. Maar als ze dat ook vlak bij huis komen doen, beginnen de problemen. Tom en Joe zien hoe de jongens met een honkbalknuppel, die van Tom, een steen door het raam van de kerk slaan, en dan wegrennen. Gelukkig voor hen is op dat moment Harry, de nieuwe voorganger, gearriveerd: hij zag het gebeuren.


Harry is een jonge, enthousiaste dominee, die geen idee heeft in wat voor een wespennest hij terecht komt. Hij vat genegenheid op voor de jongens, voor het gezin. En Evi, de vrouwelijke psychiater die eens komt kijken wat de achtergrond van haar nieuwe patiënte is, heeft onmiddellijk  zijn aandacht. Die patiënte is een jonge vrouw uit het dorp, die haar kind verloren heeft bij een brand. Zij probeert de nieuwe dominee voor zich te winnen, en wordt vreselijk jaloers als ze zijn aandacht voor Evi opmerkt.
Terwijl deze volwassenen om elkaar heen draaien, gaat het met de jongen Tom niet goed. Hij hoort stemmen die lijken op die van mensen die hij kent zonder dat die personen in zijn buurt zijn. Hij ziet ook de schim van een meisje, een klein meisje. En dan, als  de muur van het kerkhof door een ongelukkig toeval omvalt, vindt de politie niet alleen de overblijfselen van het meisje dat er hoort te liggen, maar ook die van twee andere kinderen. Wie zijn die meisjes? Wat voor geheimen houdt het dorp nog meer verborgen?  Loopt het kleine zusje, Millie,  gevaar?


Sharon Bolton  kan goed vertellen, en de keuze van het perspectief wisselend tussen de personages, maar vooral dat van Tom, met natuurlijk steeds weer cliffhangers, werkt heel goed.  Tussendoor krijgen we ook nog cursiefjes.  De humor ontbreekt niet, maar goed ook, want de spanning groeit en groeit...
Bloedstollend is dit verhaal, dat zich afspeelt in een dorp met geheimen en duistere rituelen. De achtergrond: Halloween, het slachtfeest maken en natuurlijk die ruines en het kerkhof alleen al zorgen voor een broeierige sfeer, en dan kinderen die spoken zien en nog horen ook, brr... Stephen King is er niets bij!


ISBN 9789022997307  | paperback |368 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | februari 2011
Met kaart voor in boek en een nawoord van de schrijfster.

© Marjo, 6 maart  2011

Lees de reacties op het forum en of reageer, klik HIER


Recensies

Boven