Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Watergraf
Simon Beckett
 
De forensisch antropoloog David Hunter staat op het punt om naar een feestje bij vrienden te gaan, waar hij eigenlijk maar weinig zin in heeft, als z'n telefoon gaat. Tot z'n grote verbazing is het iemand van de politie in Essex, die z'n hulp inroept. Bij z'n laatste onderzoek hadden twee politiemensen het leven verloren en was een hoge politiefunctionaris gedwongen geweest z'n functie neer te leggen. Hoewel het een en ander niet zijn schuld was, deed het z'n populariteit bij de politie geen goed.

Nu wordt z'n hulp toch weer ingeroepen en het een en ander betekent in ieder geval dat hij geen heel weekend bij z'n vrienden door hoeft te brengen. In de zoutmoerassen van Essex is een lichaam gevonden. De zoon van Sir Stephen Villiers, een rijke zakenman, is verdwenen en de mogelijkheid bestaat dat dit het lichaam van Leo Villiers is. Het lichaam wordt door Stephan Villiers aan de hand van kleding en een horloge geïdentificeerd als zijnde van zijn zoon, maar hij weigert om medische dossiers over z'n zoon vrij te geven om meer zekerheid te hebben.

Als David Hunter op weg is naar het mortuarium in Chelmsford, loopt er een man op het midden van de weg. De man is nogal vreemd en heeft een vogel in z'n armen geklemd. Het lukt David Hunter niet om de man er toe te bewegen om aan de kant te gaan en hij kan dus weinig anders doen, dan stapvoets achter hem aan te rijden, tot hij via een zijweg om kan rijden en de man kan passeren. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de weg blijkt bij vloed gedeeltelijk onder water te komen te staan en David Hunter raakt met z'n auto in het water. Hij wordt uiteindelijk gered door iemand in een Land Rover.

Door deze redding raakt hij betrokken bij een niet al te goed functionerend gezin en een soort familievete. Vervelender wordt het allemaal als er een voet opduikt, die vermoedelijk bij het lijk hoort, dat eerder uit het het water is gehaald. Er zijn echter een paar details, die doen vermoeden dat het niet de voet van Leo Villiers is. De voet past wel precies bij het lichaam en dat zou betekenen dat het lichaam niet van Leo Villiers is, iets dat z'n vader weigert te geloven. Hij weigert ook nog steeds de medische dossiers vrij te geven, die de identificatie zouden kunnen vergemakkelijken.

Later wordt er nog een lichaam gevonden en er gebeuren de nodige dingen, waar de man, die David Hunter eerder op de weg heeft zien lopen, bij betrokken is. Deze man is Edgar, een bioloog die ooit een paar schoolboeken heeft geschreven. Helaas heeft de man psychische problemen gekregen, die na de verdwijning van z'n dochtertje verergerd zijn. Hij woont in een huisje in het moerasgebied, dat het eigendom van Leo Villiers is.

Het is weer een spannend boek, hoewel het privéleven van David Hunter ook een aardige rol speelt. Persoonlijk vind ik het niet erg, maar iemand anders kan het misschien als storend ervaren, hoewel het een en ander z'n betrokkenheid bij de zaken wel een stuk groter maakt.

 

ISBN 9789024575688 | Paperback | 445 pagina's | Uitgeverij Luitingh - Sijthoff |
NUR 305 / 332 | vertaald door Annoesjka Oostindier

© Renate, 30 juni 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven