Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altOp klaarlichte dag
Simone van der Vlugt


Als een man ontwaakt uit een bewusteloosheid die veroorzaakt is door een klap met een lamp,  ontdekt hij dat zijn partner, Nathalie weg is. Met hun zoontje! De man, Vincent, had dit nooit achter haar gezocht, maar ze is echt weg. En zijn geld en zijn auto ook.  Maar... Nathalie weet niet dat hij haar kan vinden, hij heeft een zendertje ingebouwd. Hij gaat haar dus achterna, en dat gaat niet zonder slag of stoot.
Intussen is Nathalie op weg, met Robbie. Eerst naar haar vriendin en diens vriend, maar ze kan daar niet blijven. Verder gaat het. Naar Oostenrijk.
Ze weet niet beter of ze heeft een moord op haar geweten. Als ze ontdekt dat Vincent nog leeft, zoekt ze een andere bestemming nadat ze de auto heeft weggewerkt en nog wat andere spullen waar het zendertje in kan zitten.
Vincent is misschien wel slim, Nathalie kan er ook wat van. Ze heeft een goede leerschool gehad: vroeg haar moeder verloren, geslagen door haar vader, en ook Vincent heeft haar het een en ander geleerd. Hij is namelijk actief in het criminele circuit.
Julia ontdekt dit allemaal langzaam aan. Zij is politierechercheur, en werkt samen met Sjoerd aan de zaak. Dit betekent ook voor haar dat hierna niets meer hetzelfde zal zijn.


De zaak blijkt heel anders in elkaar te zitten als we in eerste instantie denken. Onverwachte wendingen, in een vrij ingewikkeld verhaal.
Natuurlijk leest het als een trein, en als je gewoon een lekker boek wil lezen is dit prima. Ik ben zelf geen fan van dit soort Nederlandse thrillers - ze hebben geen diepte - maar ik geef onmiddellijk toe dat Simone van der Vlugt weet hoe ze een verhaal moet construeren.


ISBN 9789041415868| paperback |279 pagina's | Anthos | april 2010

© Marjo, 31 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven