Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altWeek 36
Sofie Sarenbrant

Twee bevriende stellen besluiten hun vakantie in het Zweedse vissersdorpje Brantevik af te sluiten met een karaokeavond. De avond verloopt echter niet zo gezellig als gepland. Al voor vertrek maken Agnes en haar man Tobbe ruzie over hun dochtertje Nicole en de gespannen sfeer tussen de twee is ook in de bar nog duidelijk merkbaar. Tobbe zet het op een drinken en flirt met de serveerster. Agnes verlaat de bar om bij Nicole te gaan kijken.

De volgende dag wordt Tobbe alleen wakker. Hij is verbaasd dat Agnes niet naast hem ligt maar vermoedt dat ze, in een boze bui, bij Nicole is gaan slapen. Nicole heeft de nacht, om praktische redenen, in het huisje van hun goede vrienden en reisgenoten Johanna en Eric doorgebracht.

Wanneer Tobbe bij het huisje van Johanna en Eric arriveert, treft hij daar zijn tweejarige dochter aan maar Agnes is er niet. Ze heeft niet in het huisje geslapen. Paniek slaat toe. Agnes is weg. De politie wordt ingeschakeld en deze spreken het vermoeden uit dat Agnes zelf de benen heeft genomen. Tobbe weigert dit te geloven. Hij vertelt de politie dat Agnes hun dochter nooit zou achterlaten. Bovendien is Agnes hoogzwanger. Vanwege de ver gevorderde zwangerschap neemt de politie de zorgen van Tobbe serieus en probeert Agnes op te sporen. Ook Tobbe zoekt overal. Agnes blijft echter weg. Tobbe is ten einde raad en de kleine Nicole roept om haar moeder.

Ook voor Johanna en Eric is het een nachtmerrie. Johanna en Agnes zijn al jaren beste vriendinnen en  Johanna is eveneens hoogzwanger. Ze maakt zich grote zorgen om haar hartsvriendin en diens ongeboren kind. Het feit dat Tobbe en Agnes ruzie maakten zit haar niet lekker en ook niet dat Tobbe stomdronken was op de avond van de verdwijning. Dan wordt er op een strand door een stel tieners een gruwelijke vondst gedaan. Eén ding is nu duidelijk: Iemand heeft het op zwangere vrouwen voorzien.

Uitgeverij Q noemt dit spannende boek een “zwangerschapsthriller” wat een zeer rake benaming is. Interessant weetje is dat de auteur zelf ook zwanger was tijdens het schrijven van dit boek. Hierdoor heeft ze zich goed kunnen verplaatsen in de gevoelens en emoties die Johanna en Agnes in het boek doormaken. In een interview stelt ze: “Ik heb het onderwerp gekozen omdat ik echt niets ergers kon verzinnen dan dat er iets gebeurd met een vrouw in verwachting, omdat het dan een dubbel verlies is.”

Het open einde van het boek roept bij mij het verlangen naar een vervolg op. En gelukkig: Het tweede boek van Sofie Sarenbrant –  In plaats van jou -  is een vervolg op Week 36. Het ziet er naar uit dat ook deze titel straks in de Nederlandse boekenwinkels zal liggen. Ik ben er zeer nieuwsgierig naar. Na het lezen van dit goede debuut heb ik het serieuze vermoeden dat deze schrijfster zich meer en meer zal gaan ontwikkelen. Sofie Sarenbrant, die nu al niet onverdienstelijk schrijft, is een belofte voor de toekomst.

ISBN 9789021442082| Paperback |  280 pagina’s| Uitgeverij Q | februari 2012
Vertaald door Bart Kraamer

© Annemarie, 24 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven