Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De andere helft leeftDe andere helft leeft
Sophie Hannah

 

 

Weer een spannende psychologische thriller van een schrijfster die we kennen van ‘Gevarenzone’ en ‘Moederziel’.  Een boek dat je met ontzettend veel genoegen leest, en het zou me niet verbazen als de schrijfster niet net zo veel, zo niet meer plezier heeft gehad om dit ingenieuze plot in elkaar te zetten! Dat er niet al te veel over verteld moet worden over een thriller als deze, dat is altijd al zo, maar het is ook nauwelijks na te vertellen, het is heerlijk gecompliceerd. En dan ook weer niet zo dat je als lezer de draad kwijtraakt. Daar waakt Sophie Hannah wel voor, ze zorgt dat je er bij blijft.
Nergens wordt het verhaal ongeloofwaardig, ondanks het feit dat de personages mensen zijn die door hun verleden beschadigd zijn, die de wereld met andere ogen bekijken dan de lezer zou doen. Ze gebruikt cliffhangers, ontwart precies op het goede moment een draadje, en houdt de lezer tot bijna op het laatst in onverdraaglijke spanning.


Dat wordt dan het enige minpuntje, in een laatste hoofdstuk werkt ze de nog hangende draadjes weg, maar omdat die nauwelijks ter zake deden voor het plot, bevredigt ze zo alleen de nieuwsgierigheid van de lezer. De spanning is dan al weg; het was al goed zo. Maar menige lezer zal die losse draadjes wèl weggewerkt willen zien.


Toch in het kort de inhoud: Aidan Seed, lijstenmaker van beroep, biecht aan zijn vriendin Ruth op dat hij in het verleden een vrouw heeft vermoord. Maar als hij haar naam noemt, Mary Trelease, beseft Ruth dat hij die moord niet begaan kan hebben: zij kent die vrouw, en zij leeft immers nog! Ruth is in verwarring. Ze kan haar vriend niet tot andere gedachten brengen, en roept ten einde raad de hulp van de politie in. Zij kunnen hem er vast wel van overtuigen dat de vrouw leeft, dat hij niet schuldig is.
Het is een verhaal dat speelt in de wereld van kunstenaars en daarmee bijna automatisch de wereld van het geld. Over mensen die zich van alles denken te kunnen permitteren, al of niet in verband met dat geld. Over beschadigde mensen die door wat ze hebben meegemaakt niet functioneren zoals een ander dat doet. Over de ene helft die je vergeten wil, maar ook over de andere helft die nog voortleeft.


Sophie Hannah is een schrijfster waar we meer van willen. Nog veel meer!


ISBN 9789032511739 |  Paperback | 494 pagina's | Kern De | oktober 2010
Vertaald door Anna Livestro

© Marjo, 22 december 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven