Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Fatale foutFatale fout
Sophie Hannah


We maken kennis met Nicki Clements, een veertiger, getrouwd met Adam. Samen hebben ze twee kinderen. Ze wonen sinds kort in Spilling, waarheen ze op aandringen van Nicki sinds kort verhuisd zijn vanuit Londen.


‘Dit is geen spelletje, Nicki.’
Maar alles is een spelletje. Dat moet wel, anders zou ik het niet trekken. Alles is een spel, en ik moet winnen.’


Al snel weten we dat Nicki een onbetrouwbare verteller is. Want met al leugens die ze om zich heen zaait, hoe kunnen wij haar dan vertrouwen?
Ook de politie vindt haar onbetrouwbaar: ze hebben haar op een camera gespot, heen en weer rijdend langs de plek waar de bekende columnist Damon Blundy op een gruwelijke manier om het leven kwam. 


Maar Nicki houdt bij hoog en laag vol dat ze de man niet kent, en zeker niet vermoord heeft.
Er is evenwel iets wat ze niet vertelt: ze heeft lange tijd gedacht dat ze de man wél kende, dat hij zelfs haar geheime internetminnaar was. En tegen iedereen die negatief reageerde op zijn blogs, verdedigde zij hem vol verve. Het is niet vreemd dat hoofdinspecteur Simon Waterhouse haar met grote argwaan in de gaten houdt. Ook al heeft hij een hele lijst met verdachten.
Want hij ontdekt dat Nicki liegt. Hij weet het zeker: ook als zij de dader niet is, ze heeft er wel mee te maken.


Nicki heeft inderdaad een geheim leven, al is ze gelukkig met Adam. Hij mag er dus absoluut niet achter komen, ze is als de dood voor zijn reactie als hij zou ontdekken dat zij al jaren via internet contacten heeft met een man die ze nog nooit ontmoet heeft, maar van wie ze denkt te houden.
Intussen raakt ze steeds meer verstrikt in het web van leugens en waarheden. Ze wordt bang: wie is die man die haar achtervolgt? Waar bemoeit haar schoonzus Melissa zich mee? En wat voor rol speelt haar jeugd bij haar leugenachtige gedrag?
We volgen ook het speurwerk van Simon Waterhouse, wiens gedrag niet altijd naar de zin van zijn meerdere is. 


Het levert een thriller op met een zeer ingewikkeld plot. Maar zoals Sophie Hannah dat iedere keer weer doet, ze trekt de lezer in het verhaal, dat ze met veel humor, flitsende dialogen en een gedoseerde hoeveelheid informatie tot een goed eind weet te brengen.
Haar psychologische thrillers worden in meer dan 24 landen uitgegeven. Haar eerste literaire thriller, Kleine meid, werd zeer positief ontvangen. Nog acht boeken verschenen, dit is haar tiende thriller. De negende met speurder Simon Waterhouse.

ISBN 9789026137167 | paperback| 432 pagina's | Uitgeverij Fontein| september 2015
Vertaald uit het Engels door Anne Livestro

© Marjo, 13 januari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven