Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

GoudkustGoudkust
Suzanne Vermeer


Fleur heeft na een heel vervelende ervaring dan toch de liefde van haar leven ontmoet: de Kroatische Tibor. Heel wat anders dan haar vorige vriend, die haar bedrogen heeft. Ze is nu al zeven jaar samen met Tibor, en al is hij bezitterig, dominant en jaloers aangelegd, ze voelt zich veilig bij hem. Ze gaat met hem mee naar Kroatië, en als hij haar daar na een paar jaar ten huwelijk vraagt, zegt ze volmondig ja! Tibor beheert en bezit een danstent en een cocktailbar. De zaken gaan goed, Fleur leidt een luxe leventje.
Voor de bruiloft haar vriendinnen uit Nederland uitnodigen is dus geen probleem. Anders heeft ze niemand, want met haar ouders heeft ze geen contact meer. Dat dateert al van uit de tijd van haar vorige relatie, waarvoor haar ouders haar waarschuwden. Fleur was evenwel stapelverliefd en verbrak het contact met haar ouders. Ze had er geen zin in hen gelijk te geven toen het misliep en Tibor was een geschenk uit de hemel!
Hij vindt het prima dat haar vriendinnen komen. En dus komen Noa, Milou en Sanne een paar dagen voor de bruiloft aan in Zagreb.


Wat intussen voor Fleur de gewoonste zaak van de wereld is, namelijk dat ze continu bewakers om zich heen heeft, dat vinden de meiden niet zo normaal. Vooral Noa is achterdochtig. Zij houdt niet van poespas, is de nuchterheid zelve en houdt er van gezond te eten, en veel te sporten. Sanne luistert niet naar haar goedbedoelde adviezen. Zij is dol op eten en dat kun je ook aan haar zien. Ze is zorgeloos, en wil genieten van het leven. Milou is de zweverige van het stel. Ze is erg beïnvloedbaar en wisselt makkelijk van inzichten. Fleur is benieuwd hoe ze er nu weer uit zal zien, en welke ideeën ze deze keer aanhangt!
Dat blijkt kaartleggen te zijn. Natuurlijk wil ze  - eenmaal geïnstalleerd - meteen een sessie met Fleur. De voorspellingen zijn niet goed:


‘Jij denkt misschien dat je de perfecte relatie hebt, maar volgens de kaarten kijkt Tibor daar wat anders tegenaan.’


Natuurlijk doen de anderen dit af als onzin. Maar het is wel vreemd dat Tibor zo vaak weg is, en dat zij geen stap kunnen zetten zonder die twee mannen. En was dat akkefietje tijdens de autorit vanaf het vliegveld misschien toch wat anders dan ‘Tsjechen die zich niet gedragen’?
Als Fleur ontvoerd wordt, weet Sanne het zeker: Tibor deugt niet.


Doordat de lezer een wisselend vertelperspectief krijgt voorgeschoteld weet die eerder wat er aan de hand is, dan de vriendinnen. Dat doet niets aan de spanning af, want  helaas voor Tibor en zijn bodyguards zijn de meiden slimmer en onvoorspelbaarder dan hij zou willen.
Kunnen ze Fleur terug vinden? Klopt dat verhaal van haar aanstaande wel, dat het in Kroatië de gewoonte is om de bruid te ontvoeren zo vlak voor de bruiloft?
En wat betekent dat gedoe met die telefoon?
De karakters van de meiden worden goed ‘gebruikt’, en door toch wel verrassende wendingen in  het verhaal is dit een lekker spannend boek.


ISBN 9789400504691|paperback |320 pagina’s | Uitgeverij Bruna| mei 2014

© Marjo, 29 mei  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven