Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

height=Goudkust
Suzanne Vermeer

Een aantal jaar geleden was het leven van Fleur de Wit nog een ware nachtmerrie. Haar toenmalige vriendje Reggie ontpopte zich tot een loverboy. Fleur ging, verstoten van vrienden en familie, door een hel. Toen leerde ze Tibor kennen. Hij redde haar uit de klauwen van Reggie en het leven van Fleur veranderde van een nachtmerrie in een sprookje.

Twee jaar geleden verhuisde Fleur naar Kroatië, het geboorteland van Tibor. Sinds de dood van zijn vader runt Tibor daar twee clubs. De zaken gaan goed. Fleur en Tibor wonen in een kast van een huis en aan mooie kleding en sieraden geen gebrek. Wel is het jammer dat ze altijd in het gezelschap van bodyguards moeten verkeren maar Fleur is daar al aardig aan gewend. En nu staat er een huwelijk op stapel. Kortgeleden deed Tibor zijn grote liefde een meer dan romantisch aanzoek.

Tijdens haar relatie met Reggie, verloor Fleur haar beste vriendinnen Noa, Milou en Sanne uit het oog. Reggie zonderde haar af van de buitenwereld en de schaamte deed de rest. Nu is het contact weer hersteld en Fleur nodigt haar vriendinnen uit om bij haar en Tibor vakantie te komen vieren. Aansluitend aan het gezellige samenzijn zal dan een droombruiloft plaatsvinden. Fleur heeft haar vriendinnen gemist en het weerzien is warm en hartelijk. Kleine kink in de kabel is dat Tibor nauwelijks tijd voor hun heeft. Problemen op het werk eisen al zijn aandacht op.

Fleurs vriendinnen zijn blij dat het zo goed met haar gaat. Hun vriendin heeft hen de afgelopen jaren veel kopzorgen gekost maar nu lijkt het leven van Fleur dan toch eindelijk in een rustiger vaarwater te zijn beland. Toch zijn er ook twijfels. Noa, Milou en Sanne worden zenuwachtig van de bodyguards die hun geen moment uit het oog verliezen. En heeft Tibor altijd zo weinig tijd voor zijn verloofde? Is hij wel zo fantastisch als Fleur beweert? Het prachtig huis van Fleur lijkt steeds meer op een gouden kooi. Toch genieten de vrouwen van de leuke uitstapjes die er tijdens hun verblijf gemaakt worden. Maar dan wordt Fleur ontvoerd. Gewoon midden op straat, voor de ogen van haar hevig geschokte vriendinnen.

Tibor is in alle staten als hij het slechte nieuws verneemt. Toch probeert hij de vriendinnen van Fleur wijs te maken dat er niks aan de hand is. Het is een traditie beweert hij. Een Kroatisch gebruik. Een vrouw die gaat trouwen wordt zogenaamd ontvoerd en dan moet de bruidegom haar opsporen. Noa, Milou en Sanne willen zijn verhaal maar al te graag geloven maar het gedrag van Tibor past niet bij een onschuldige gebeurtenis. Nadat de vrouwen op hun hotelkamer met een pistool zijn bedreigd, laten ze zich niet langer voorliegen. Tibor is echter niet voor rede vatbaar. De zorgen om Fleur nemen toe en de drie vriendinnen voelen zich niet langer veilig. Is Tibor wel de man die hij beweert te zijn? Noa, Milou en Sanne zijn steeds vaker getuige van vreemde “akkefietjes”. Zien ze Fleur ooit nog terug?

Over Winterberg, het vorige boek van Suzanne Vermeer, was ik maar matig enthousiast. Het boek las lekker weg maar het verhaal vond ik ongeloofwaardig en de hoofpersonen kwamen niet al te snugger over. Over Goudkust ben ik echter wél enthousiast. Het verhaal leest als een trein, de verhaallijn is leuk gekozen en de diversiteit van de personages geeft kleur aan het geheel. Het duurt even voordat de vriendinnen doorhebben wat er precies aan de hand is maar ze laten  zich niets wijsmaken en durven kritisch te zijn. Ondanks alle spannende gebeurtenissen blijft het verhaal luchtig. Dit boek lees je niet voor de diepgang maar puur ter ontspanning.

Haal je vakantiekoffer maar weer leeg, beslis welk paar schoenen je thuis zult laten, vervang het schoeisel door een exemplaar van Goudkust en je gaat een fijne vakantie tegemoet!

ISBN 9789400504691 | paperback | 304 pagina's| A.W. Bruna Uitgevers| mei 2014

© Annemarie, 2 juni 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven