Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Mont blancMont Blanc
Suzanne Vermeer


Het vijftiende boek dat verschijnt onder de naam Suzanne Vermeer is opnieuw een schot in de roos. Het staat al weer hoog op de bestsellerlijsten.
De mensen die het gekocht hebben zullen niet teleurgesteld worden: opnieuw smul je van het verhaal. Opnieuw leef je mee met de hoofdpersoon, met wie het allemaal niet zo soepel loopt.
Het is een van de kenmerken van de Vermeerthrillers: de hoofdpersoon is altijd een jonge vrouw, die denkt dat ze het goed voor elkaar heeft. Altijd rijst er een probleem: binnen het eigen knusse gezinnetje, met de geliefde of met de financiën, wat ook:  de jonge vrouw heeft een reden om een reis te gaan maken. Naar een of ander vakantieoord, in het Noorden of juist in het Zuiden van Europa.


In ‘Mont Blanc’ gaat de reis dus naar Zwitserland. De reizigers zijn Laura, haar vriend Tim en diens vriend Sander. Laura heeft geen werk meer, en is tijdelijk gaan werken voor Tim en Sander die een bedrijfje in voedingssupplementen hebben opgestart. Ze merkt wel dat Sander het geen goed idee vindt, hij houdt de administratie liever in eigen handen. Ook merkt ze dingen op die er op wijzen dat er iets niet helemaal goed zit. Wat doet Sander midden in de nacht op kantoor?


Als ze de twee vrienden betrapt op een ruzie, en haar naam hoort vallen, is de verklaring van Sander dat Tim onvruchtbaar is en haar dat niet wilde vertellen. Wat moet ze daar nou mee, ze is dol op Tim... en wat zegt dit over zijn betrouwbaarheid? Waarom heeft hij dat niet gewoon verteld? Als ze dan bij hem thuis ook nog een doos met kaarten vindt, zonder afzender, maar duidelijk van een vrouw, wordt ze achterdochtig.  Wat is er gaande: gaat Tim nog met een ex-vriendin om? En wat is er met Sander?
Eigenlijk heeft ze niet zo’n zin meer om mee te gaan met Tim en Sander, die naar Chamonix willen. Maar ook al vindt ze dat Sander niet zonder vragen had mogen boeken voor drie personen, ze laat zich overhalen...


En ja, dan gebeuren er allerlei onverkwikkelijke zaken, waar ik verder natuurlijk niet over uit ga weiden.
Het wordt gevaarlijk. Niet alleen voor Laura, maar ook voor de mannen. En de dingen zijn natuurlijk heel anders dan ze dacht; dan de lezer dacht.
Dat is het leuke van dit verhaal: het gaat niet helemaal zoals je denkt.
Naast romantiek is er volop spanning en dramatiek  daar aan de voet van de Mont Blanc, en je begint hard te twijfelen of dit nog goed kan komen...


ISBN: 9789400504707 | Paperback | 272 pagina's | Uitgeverij Bruna | januari 2015

© Marjo, 24 januari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven