Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altNoorderlicht
Suzanne Vermeer


Met z’n zessen op vakantie naar Noorwegen, het is een idee van Kim, die er veel van verwacht. Haar vrienden zullen elkaar beter leren kennen, maar voor haarzelf zal het een keerpunt zijn. Ze wordt  dertig, en heeft net een nieuwe relatie. Brian gaat natuurlijk ook mee. Als ze haar broer Eric, eveneens reisgenoot, toevertrouwt dat ze Brian ten huwelijk wil vragen als ze een speciale plek in Noorwegen bereikt hebben, moet hij zich inhouden. Hij vertelt het haar niet, maar hij vertrouwt Brian niet. Zeker niet nu die hem net om een grote som geld heeft gevraagd.
Kim is namelijk net als Eric onafhankelijk als het om geld gaat. Hun vader heeft hen nogal wat nagelaten, een erfenis die Eric  beheert. Het gaat daar even niet zo goed mee, maar dat zegt hij evenmin. Kim is een gevoelig meisje, vaak depressief. Het is erg flink dat ze deze reis heeft georganiseerd, dus Eric houdt de boel scherp in de gaten, maar zegt niets.
De andere reisgenoten zijn twee vriendinnen, Celine, die Kim al vanaf de middelbare school kent, en Marieke, met wie ze nog niet zo lang bevriend is. En dan is er nog Martin, een barkeeper, ook een vriend.
Natuurlijk hebben ook deze laatste drie zo hun kleine probleempjes. En het is ook de vraag of de onwennigheid omdat ze elkaar niet zo goed kennen, zal verdwijnen. Kim heeft daar rekening mee gehouden:  ze heeft speciale plaatsindelingen in het vliegtuig, en later in de verdeling van de hotelkamers, zodat ze nader kunnen kennismaken.
Hun reis is inderdaad speciaal. Onder leiding van een Noorse reisgids trekken ze de bergen in. Iets wat blijkbaar vaker gedaan wordt, want ze komen een ander gezelschap tegen.
Maar je voelt het al komen: dit gaat niet goed. Op een dag blijken twee leden van het gezelschap verdwenen…
De schok is groot, en de thuisreis niet zonder nog meer verwikkelingen. Vooral omdat duidelijk is dat een van hen niet te vertrouwen is. Wie??
Dit is het laatste boek van Paul Goeken, die onder de naam van Suzanne Vermeer een serie thrillers schreef. Lest best? Ik vind deze een stuk beter dan  de voorlaatste ‘zwarte piste’.  In dit boek krijg je achtergrondinformatie mee, over Noorwegen, en al kan je stellen dat het daardoor soms wel een reisgids lijkt, deze lezer vond dat heel prettig. De onderlinge spanning komt goed over, en zelfs al kun je op je klompen natellen wie er niet te vertrouwen is, dan nog blijft het een spannend verhaal tot op het einde.
Het is gedaan. We danken de heer Goeken postuum voor een aantal lekkere wegleesthrillers..

ISBN 9789400500433 | Paperback |246 pagina's | Bruna Uitgevers| januari 2012

© Marjo, 1 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven