Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altRoute du soleil
Suzanne Vermeer


Marit is gescheiden van haar man die niet veel belangstelling heeft voor hun kinderen. Veel geld te besteden heeft ze ook niet, dus als haar vriendin Fiona voorstelt om samen naar Frankrijk af te reizen, moet ze daar even goed over na denken. Maar haar ouders zijn bereid de kinderen op te vangen, en Fiona is dan wel op luxe gesteld, maar wil ook best kamperen. En zo vertrekken ze, naar Zuid-Frankrijk.

Onderweg maken ze een grote fout: ze laten zich inpalmen door Brian, een knappe gozer, die beweert zijn vrienden kwijt te zijn. Mag hij met hen mee tot Genève?
Marit valt voor zijn charmes, en aanvankelijk vindt Fiona hem ook nog wel aardig. Maar zij komt snel tot inkeer: ze vertrouwt Brian voor geen cent en wil hem kwijt. Marit is wat toegeeflijker, en zo komt het dat ze vrij lang met de jonge man opgescheept zitten. Als ze denken hem eindelijk kwijt te zijn, blijkt hij Fiona’s telefoon gestolen te hebben en moeten ze hem wel weer opzoeken om die terug te krijgen. Ook Marits vertrouwen is dan aan het wankelen: er is een dubbelde moord gepleegd in het hotel waar zij overnacht hebben, en waar Brian ook was. Als ze iets verdachts in haar auto vindt, is de leuke vakantie niet zo leuk meer. Ze worden verhoord door de Franse politie, een onverlaat rijdt hen van de weg.
Wat een ontspannen vakantie had moeten worden lijkt op een onontkoombaar drama uit te lopen.
De lezer, die tussen de hoofdstukken door de bezigheden van de moordenaar volgt, vreest het ergste.


Toch is het voor die lezer een heel ontspannen leesavontuur. Waar in de meeste thrillers de personages levens leiden die een doorsnee mens niet leidt, is de achtergrond van deze thriller een prettig kabbelend verhaal. Marit en Fiona zijn gewoon twee jonge vrouwen die plezier willen maken. Zij maken zich niet druk over wereldproblemen, en voeren geen diepe gesprekken.
Maar de lezer weet dat er een moordenaar bij betrokken is, en die heeft bepaalde verwachtingen in sommige situaties, je denkt regelmatig dat er vast iets ergs gaat gebeuren. En dat is dan niet zo. Geduld moet je hebben! Doordat er niet die constante spanningsboog is, kun je het boek makkelijk even weg leggen en later de draad weer oppakken. Dat heeft ook zijn voordelen natuurlijk.

Iemand die fan is – moet ik zeggen ‘was’? – van Suzanne Vermeer, weet ongetwijfeld dat de oorspronkelijke schrijver vervangen is door een even geheimzinnige ander. Die ander heeft de manier van schrijven goed opgepikt, fans worden niet teleurgesteld.
Ook nu heeft het verhaal een relatie met reizen en toerisme, en zijn de hoofdpersonen heel gewone mensen. Lekker vakantieboek.


ISBN 9789400502550  | Paperback |272 pagina's | Bruna | juni 2013

© Marjo, 1 juli  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven