Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Suzanne Vermeer


Ze zijn al vijftien jaar vriendinnen. Ze hebben hun groepje zelfs een naam gegeven: 
ze zijn de Sneeuwengelen.Deze naam is gekozen omdat ze ieder jaar samen op sneeuwvakantie gaan. 
Daar komt de klad in als een van hen komt te overlijden. Daphne had ongeneeslijke kanker.
Even lijkt de band tussen hen nog sterker te worden, zeker omdat ze een belofte hebben gedaan aan Daphne. Maar ze hebben tijd nodig en plannen voorlopig niets.
Pas na vijf jaar beginnen ze voorzichtig te praten over weer een vakantie. Lapland moet het worden. Het lot heeft andere plannen: Esmee wordt ziek en komt te overlijden.


‘Vriendschap betekent niet alleen dat je de mooie dingen met elkaar deelt, maar dat je je ook af en toe in je ziel laat kijken. Dat je alles tegen elkaar kunt zeggen en er voor elkaar bent als het moeilijk is.’


Hoe komt het dat deze vorm van vriendschap er niet meer lijkt te zijn? Waarom houden ze dingen geheim voor elkaar? Wat is de oorzaak van de barstjes, die steeds groter worden?
De overblijvers plannen toch maar hun vakantie, een laatste poging misschien om weer een hechte groep te worden, maar als de tijd van vertrek nadert, liggen de zaken anders dan ze dachten dat het zou zijn. Ieder van hen heeft geheimen, en ze proberen allemaal die voor zichzelf te houden. 
Er ontstaat wantrouwen. Buitenstaanders dringen hun verbond binnen. Er gebeuren akelige dingen, waar zelfs de politie bij komt kijken.
De situatie blijkt levensgevaarlijk te zijn. Voor ieder van hen. Maar waarom? Waarom zou iemand het op hen gemunt hebben?


Het verhaal wordt vooral verteld vanuit het gezichtspunt van Tanja, al is het af en toe nodig een ander vertelperspectief te nemen. Daar wordt het alleen maar spannender van.
Tanja is psycholoog, zij bekijkt de anderen, maar ook zichzelf, analytisch in een poging om hun en haar eigen gedrag te begrijpen. Dat en de ‘couleur locale’, waarbij de lezer leest hoe de dames rendierracen en tochten maken met husky’s maakt het boek tot een lekker leesboek, dat natuurlijk ook spannend is. Want wie is degene die hen bedreigt?


En wie is degene die de boeken van Suzanne Vermeer schrijft? Ach, maakt het uit? Net als de andere winterse ‘Vermeers’ is dit een lekker boek voor lange donkere avonden.


ISBN 9789400506374 | paperback| 320 pagina's | Uitgeverij Bruna| november 2015

© Marjo, 1 december 2015
 
Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven