Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Luister naar mijLuister naar mij
Een Rizzoli en Isles thriller
Tess Gerritsen

Een Rizzoli en Isles thriller houdt in dat we bekende hoofdpersonen tegenkomen, namelijk rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles.

Als een verpleegster vermoord wordt, hebben zij geen idee wat het motief kan zijn. Sofia Suarez was geliefd bij velen, onder andere als verpleegkundige. Een van de eerste dingen die Jane dan ook doet is onderzoeken waar Sofia mee bezig was, hoe haar leven verliep, vooral in de laatste afgelopen maanden. Ze ontdekt eigenaardige dingen: Sofia had het blijkbaar druk met allerlei geheimzinnige telefoontjes, met een wegwerptelefoon, maar wat was daarvan de reden?
Heeft de aanval op haar iets te maken met de inbraken die bij haar in de buurt gepleegd zijn?
Heeft ze een inbreker betrapt en is het uit de hand gelopen?

Intussen valt Janes moeder haar dochter regelmatig lastig, met allerlei verhalen over de gebeurtenissen in haar straat. Ze houdt alles in de gaten en weet alles. Tot er nieuwe buren komen wonen tegenover haar, een man en een vrouw die duidelijk laten merken dat ze geen behoefte hebben aan een nieuwsgierige buurvrouw. Dat triggert Angela natuurlijk om het huis nog meer in de gaten te houden en alles wat ze ontdekt - inderdaad best eigenaardige dingen - geeft ze aan haar dochter door.
Als er een tiener verdwijnt is Angela er van overtuigd dat die twee overburen er meer van weten.

En dan is er nog de studente Amy. Het boek begint met het verhaal van een hit en run waardoor Amy in het ziekenhuis terecht komt. Ze woont nog bij haar ouders, die haar zo goed en kwaad als het gaat, helpen bij het herstel. Omdat Amy’s vader Sofia kende als collega en zij als ic-verpleegkundige voor Amy gezorgd heeft, wonen Amy en haar ouders de begrafenis van Sofia bij, net als Jane en Maura.
Daar komt een vreemde man op Amy af. Ze kent hem niet, en tegelijk komt hij haar toch wel bekend voor. Maar hij verdwijnt als Jane op haar af komt lopen.
Er ligt dus genoeg op het bordje van Jane Rizzoli. Niet zo gek dat ze haar moeder steeds afwimpelt…
Hebben deze afzonderlijke verhaallijnen iets met elkaar te maken?

Ook met deze thriller - intussen het 13e boek rond Rizzoli en Isles – weet Tess Gerritsen je vanaf de eerste pagina geboeid te houden.
Een fijne thriller, waarin aan het einde alles keurig op zijn plek terecht komt.

De Chinees-Amerikaanse Tess Gerritsen (1953) studeerde medicijnen en werkte een tijd als internist. Toen haar eerste kind geboren werd, begon ze met het schrijven. Ze debuteerde in 1986 met Call after midnight (Dicht op de hielen) en heeft inmiddels meer dan 25 thrillers op haar naam staan.

ISBN 9789044364439 | paperback | 304 pagina's | Uitgeverij House of Books| juli 2022
Vertaald uit het Engels door Els Franci - Ekeler

© Marjo, 27 september 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven