Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

FamiliewapenFamiliewapen
Thomas Enger

 

Na een verder niet verklaarde moord op ene Daniel Schyman in de bossen van Zweden, gaat het verhaal verder met de belevenissen van Nora Klemetsen, een journaliste die lezers van eerdere boeken van Thomas Enger wel zullen kennen. Ook haar ex, Henning Juul, is van de partij.
Henning is eveneens journalist, maar op het moment heeft hij verlof omdat hij de dood van hun zoon Jonas wil onderzoeken. De jongen is gestorven bij een brand in het appartement waar hij samen met zijn vader was. Henning wil er achter komen wat de intussen vermoorde crimineel Tore Pulli allemaal wist, en raakt verzeild in gevaarlijke circuits. Intussen maakt hij zich zorgen om Nora, die zwanger blijkt te zijn van haar nieuwe partner, Iver Gundersen, die ook bevriend was (is?) met Henning.


Ene Hugo Refsdal meldt zich bij Nora: zijn vrouw, Hedda Hellberg, is verdwenen. Ze zou drie weken naar Italië gaan, maar blijkt daar nooit geweest te zijn. Misschien kan Nora een onderzoek instellen? Zij kende Hedda, omdat ze ooit samen studeerden.  Is Hedda ontvoerd? Is ze vermoord?
Die angst wordt groter als plotseling het lijk gevonden wordt van Ellen, de tante van Hedda. Langzaam ontdekt ze dat de familie Hellberg een broeinest van raadsels en geheimen is.  En net als Henning komt ook zij in gevaar te verkeren.
Natuurlijk blijkt de vermoorde Daniel Schyman iets te maken te hebben met het hele geval.


Dit is het vierde deel in de serie met de Noorse journalisten, Henning Juul en Nora Klemetsen in de hoofdrol. Om en om volgen we hun activiteiten. Het is een serie, met een vervolg in het privéleven, en een nieuwe plot dat nauwelijks iets met een familiewapen te maken heeft. Het hapt lekker weg, dat zeker, maar literair zoals op de omslag aangekondigd wordt is het absoluut niet.


ISBN 9789021458571 | paperback | 348 pagina's| Uitgeverij Q | juli 2015
Vertaald uit het Noors door Carla Joustra en Kim Snoeijing

© Marjo, 31 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven