Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altRoodkapje
Unni Lindell


Als de zussen Judith, Lisbeth en Carol voor het kerstfeest bij elkaar komen, is dat duidelijk omdat ze vinden dat het zo hoort. Er hangt een spanning tussen hen, die niet bepaald een prettige en gezellige familiebijeenkomst doet verwachten. Ze halen moeder Berit op uit het verzorgingshuis. Zij is hun grootmoeder, die hen heeft opgevoed omdat hun eigen moeder het liet afweten. Eigenlijk is Berit niet in staat om dit mee te maken, is duidelijk in haar allerlaatste levensfase.
Ook is er nog een jongen, Willy, de zoon van Carol, verslaafd aan drugs, die helemaal geen behoefte heeft aan zijn familie.


Er wordt een man vermoord. En dat brengt de gepensioneerde politie-inspecteur, Holger Eliassen, er toe om nog eens in die onopgeloste zaken te duiken van mannen die volgens hem jaren eerder vermoord zijn door dezelfde persoon. Alleen kan hij niets bewijzen.
Het wordt al snel duidelijk dat het één van de zussen moet zijn, maar wie?


Op zich is dit een gegeven dat een lekker spannende thriller op zou kunnen leveren, maar het boeide me eigenlijk nauwelijks wie van die vrouwen de dader was. Ze zouden het allemaal kunnen zijn, gezien het verleden dat langzaam uit het boek naar voren komt. Hun leven is niet bepaald doorsnee: een moeder die niet eens wil weten dat ze kinderen heeft, en zich er niet druk om maakt wat er met hen gebeurt. Mannen die denken dat ze mogen doen wat ze willen. Logisch dat de drie vrouwen getraumatiseerd zijn.
Het verhaal wisselt steeds van vertelperspectief, met tussendoor ook nog stukjes tekst van de lang onbekende moordenares.
Misschien was dit niet het goede boek om kennis te maken met deze schrijfster, maar dit boek noodt niet uit tot meer lezen.


Unni Maria Lindell
is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.


ISBN  9789056721442| paperback| 335 pagina's | Uitgeverij Signatuur | april 2005
Vertaald uit het Zweeds door Carla Joustra

© Marjo, 6 april 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven