Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

BitterBitter
Victoria Farkas


Een whodunnit in Oud-Zuid.
Op het feestje dat Judith en Arnoud geven ter ere van hun negenjarig samenzijn, ontbreekt een lid van de vriendengroep:  Karin is er niet. De overigen - Anneleen en Romeo, Kathelijne en Egbert - zitten er niet zo mee, vooral Pieter niet. Hij is haar man, maar zij wilde scheiden. En ze waren pas een jaar getrouwd! Omdat Karin dus nog maar zo kort tot hun vriendengroep behoorde, ligt de sympathie van de anderen bij Pieter.
En ze nemen plaats aan tafel voor het speciale etentje dat Judith georganiseerd heeft.


Vrijwel tegelijkertijd wordt rechercheur Lucy Lam opgeroepen: er is een dode vrouw gevonden en het lijkt op moord. Het is Karin, jawel, degene die ontbreekt op het feest. Zij is een gerenommeerd boekenrecensent, gehaat door de schrijvers die ze afkraakte, geliefd bij anderen.
Het is een vreemde zaak ontdekt Lucy: er is geen verwonding te ontdekken, toch lag ze badend in een plas bloed. Ze moet al de avond er voor gestorven zijn, toch hoorde de buurvrouw die ochtend haar op de trap. In haar flat is niets te vinden dat leidt tot een dader. Is ze dan toch, zoals rechercheur Pinas denkt, overleden na een zelfveroorzaakte abortus? Want dat ontdekt de patholoog: Karin was drie maanden zwanger. Van wie? Toch haar toekomstige ex?


Lucy ontdekt dat een aantal van de vriendengroep wel een motief heeft. Zo is Kathelijne schrijfster, en zou niet alleen haar laatste boek in een artikel in de krant afgekraakt worden, maar ook haar privéleven werd aan de kaak gesteld. Pieter natuurlijk, die last heeft van gekrenkte trots. En Lucy ontdekt dat een van de anderen een relatie had met Karin. Dan is er ook nog een broer, die al jaren geen contact had met zijn zus, maar wel invloed had op haar leven.
Voor  Lucy Lam de taak haar eerste eigen moordonderzoek tot een goed einde te brengen.
Dat doet ze, met behulp van haar team, en haar vriendin Feline.


Het is een lekker wegleesboek, waarbij de schrijfster een algemene verteller ten tonele brengt: ze wisselt van vertelperspectief, zodat we een  - klein - inkijkje krijgen in het leven van alle betrokkenen.
Er zullen nog meer verhalen verschijnen die rondom rechercheur Lucy Lam spelen, leuk nieuws voor de liefhebber.


Victoria Alexandra Farkas (1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster, thriller-auteur en journaliste. Farkas was drie jaar lang onderwijzeres. Daarna is ze begonnen met het schrijven van kinderboeken.


ISBN  9789048818136 |paperback |255 pagina's |Uitgeverij Mistral | mei 2013

© Marjo, 9 april 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven