Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altOngeremd
Xenia Kasper

Misdaadjournaliste Maja is druk met het voorbereiden van de eerste aflevering van een nieuw tv-seizoen. In haar televisieprogramma is al menig misdaad opgelost. De druk is hoog, alles draait om goede kijkcijfers. Helaas voor Maja wordt de misdaad waar ze zich op richtte vlak voor de uitzending door de politie opgelost. Ze zal met een ander onderwerp op de proppen moeten komen. De keus valt op de afzonderlijke moorden op twee buitenlandse zakenmannen, Paul en José.

Hoewel de moorden niks met elkaar te maken lijken te hebben, zijn er enkele overeenkomsten tussen de mannen. Zo waren ze beiden werkzaam in de financiële wereld. Interessant is dat Susan, de vrouw van Paul, een tv-persoonlijkheid is in Engeland. Ze is ook een oude bekende in het modellenwereldje. Het toeval wil dat José ook als model heeft gewerkt. Veel kan Maja niet met deze informatie, het is te onbeduidend. Wanneer ze Susan interviewt voor het programma krijgt ze de kriebels van de vrouw. Susan verbergt iets maar Maja heeft geen idee wat het kan zijn.

Vooralsnog schiet het onderzoek weinig op. Ook politieagenten Bert en Monique, met wie Maja nauw samenwerkt, tasten in het duister. Er is een belangrijke getuige maar helaas is haar iets overkomen en ligt ze in een coma in het ziekenhuis. Bert bezoekt haar regelmatig in de hoop dat ze bijkomt.

Maja is een echte workaholic en stelt hoge eisen aan haar personeel. Aan haar huwelijk met de knappe Brad besteedt ze echter veel te weinig aandacht. Brad worstelt met zijn verleden en het gaat met de dag slechter met hem. Maja heeft wel door dat er iets niet goed zit maar haar tijd wordt opgeslokt door haar werk. Terwijl Brad steeds dieper wegzinkt in een depressie lijkt het erop dat beide moordzaken nog lang niet opgelost zijn.

Er gebeurt van alles in dit boek maar toch weet het me niet erg te boeien. Er zit geen vaart in het verhaal en de ontknoping is te ver gezocht. Een aantal interessante verhaallijnen bloeden halverwege het verhaal dood terwijl ik die nou net graag wat verder uitgewerkt had willen zien. De personages zijn oppervlakkig. De trendy mensen in het boek eten doorlopend sushi en drinken gekoelde witte wijn, afgewisseld met kip en cola zero. De politiemensen zijn minder verfijnd. Bert moet zichzelf tevreden stellen met een door zijn vrouw gesmeerde boterham met leverworst en de oen scheurt ook nog uit zijn broek tijdens een onhandige manoeuvre. Monique is minder klungelig maar sleept dan wel weer tien kilo overgewicht met zich mee.

Het boek bevat de nodige erotiek. Het is nadrukkelijk aanwezig maar overheerst niet. Een goede toevoeging, het past bij het verhaal. Een andere goede aanvulling op het verhaal is de beschrijving van de band tussen Maja en haar zoon Bono. De negentienjarige jongen is op wereldreis. Maja vindt het vreselijk om zo lang van hem gescheiden te zijn. Dit onderwerp zal bij lezers met kinderen ongetwijfeld een gevoel van herkenning oproepen.

Ongeremd is vooral een boek voor diegenen die houden van spanning in combinatie met een hoge dosis glamour.

ISBN 9789049953195 | paperback |348 pagina's| Mistral| november 2012
Vertaald uit het Duits door Corry van Bree

© Annemarie, 3 december 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven